fbpx

Frågor & Svar

Här hittar du svaren på de allra vanligaste frågorna vi får. Hittar du inte svar på dina frågor nedan finns vår kundservice som gärna hjälper dig via chatt eller mail.

Pantsättning

Är det säkert att skicka med Postnord?

Att skicka sina smycken till oss med våra förbetalda REK som du får med i pantpåsen är säkert och smidigt. Alla brev är spårbara och försäkrade upp till 10.000 kronor som standard. Skulle du ha smycken som är värda mer än detta ber vi dig kontakta oss så skickar vi dig ett brev med högre försäkring. Det har skickats över 10.000 brev till oss och aldrig försvunnit något. 

Behöver man ett BankID för att kunna låna hos er?

För att kunna belåna sina smycken hos oss på Belona behöver man ett BankID, både mobilt och via fil fungerar. Skulle du mot förmodan inte ha något BankID så är du varmt välkommen att kontakta vår kundservice.

Har ni någon fysisk butik?

Belona är helt baserade via internet och alla som belånar sina smycken hos oss skickar in sina värdesaker med hjälp av en så kallad pantpåse. Detta är även anledningen till att vi kan erbjuda bland Sveriges bästa pantbanksräntor.

Hur mycket kostar ett lån?

Vi har en av Sveriges lägsta räntor för belåning av smycken och räntan varierar beroende på lånets storlek. Under Pris & Villkor kan du läsa mer om våra räntor.

När har jag pengarna på kontot?

Pengarna betalas ut direkt efter att du accepterat vårt låneerbjudande och du har pengarna på kontot inom 5 minuter. Smidigt va?

Hur mycket kan jag låna?

Hos Belona kan du belåna dina smycken upp till 200 000 kr. Du kan enkelt se ditt lånebelopp i ”My Belona” innan du väljer att godkänna låneerbjudandet.

Riskerar jag att hamna hos Kronofogden?

När du lånar av oss på Belona är dina smycken den enda säkerheten. Skulle du mot förmodan inte kunna betala tillbaka lånet blir dina smycken våra och inget mer händer. Du hamnar alltså inte hos Kronofogden.

Gör ni en UC eller annan kreditkontroll?

Vi tar ingen UC eller annan kreditprövning på dig som kund. Den enda säkerheten vi har för ditt lån är dina smycken.

Hur länge kan jag låna pengar av er?

Våra lån löper på i tre månader, därefter kan du alltid välja att förlänga lånet via vår hemsida eller kundservice. Du kan även lösa lånet när som helst.

Vilka föremål kan jag belåna?

Hos oss kan du belåna smycken av guld, silver och platina. Även alla typer av smycken med diamanter eller andra typer av ädelstenar går att belåna.

Kostar det något att skicka sina smycken till er?

Att panta sina smycken hos Belona ska vara smidigt men framför allt prisvärt, vår pantpåse och värdering är helt gratis och skulle du mot förmodan inte vara nöjd med vårt låneerbjudande skickar vi tillbaka dina smycken kostnadsfritt. Att sedan belåna sina smycken är självklart inte gratis men väldigt prisvärt i jämförelse med många andra pantbanker. Under Pris & Villkor kan du läsa mer om våra räntor.

Auktioner & webbshop

Hur budar jag på en auktion?

För att buda på en auktion måste du logga in med Bank-ID på vår hemsida. Därefter går du in på produkten du önskar buda på och lägger ett bud. Lägger du ett högre bud än lägsta budintervallet kommer vi att buda åt dig. Vi lägger alltid lägsta möjliga bud tills det att ditt maxbelopp är uppnåt.

Har ni någon fysisk butik?

Belona är helt baserade via internet och alla som handlar på vår auktion eller i vår webbshop får sina smycken skickade till sig. Detta är även anledningen till att vi kan erbjuda så pass bra priser som vi gör, samt 0% i köparprovision.

Vad händer om jag vinner en auktion?

Om du vinner en auktion med högsta bud får du ett mail av oss att du vunnit auktionen. Du har då 5 dagar på dig att betala för produkten. Du hittar din vunna auktion på mina sidor under fliken auktioner. Där finns en knapp, lägg i varukorg.

Kan jag delbetala mitt köp?

Både auktioner och köp i vår webbshop går att delbetala med Klarna. För mer information kring delbetalning via Klarna, besök deras hemsida.

Kan jag sälja mina produkter via er auktion?

Vi förmedlar endast klockor eller smycken värda över 50.000 kronor. Har du ett föremål över denna summa kan du kontakta oss för mer information kring en förmedling.

Hos oss får du alltid
nöjdhets- & lägst räntegaranti*