fbpx

När du vill sälja dina smycken

När du vill belåna dina smycken

 en del av Belona

 

Sälja guld
& diamanter

Försäkrade & kostnadsfria brev
Ett av Sveriges högsta guldpris
Samma pris oavsett guldvikt
Om Diamantbrev

 

Sälj till Diamantbrev, panta hos Belona.

Diamantbrev grundades för att förändra, med en vision att alla kunder förtjänar ett högt pris för sitt guld och sina diamanter. Hos Diamantbrev får du alltid ett högt guldpris oavsett hur mycket guld du skickar in. De arbetar heller inte med några dolda kostnader eller avgifter, priset du ser på hemsidan är precis vad du får insatt på ditt konto. Diamantbrev är ett systerbolag till Belona pantbank och fungerar på samma sätt vad det gäller enkelhet och är givetvis lika smidigt. Du säljer helt enkelt dina guld- & diamantsmycken till Diamantbrev och belånar dem hos Belona.

Sälja guld & diamanter

Hur fungerar Diamantbrev?

Diamantbrev fungerar på samma sätt som Belona pantbank när det kommer till enkelthet. Den enda skillanden mellan Belona pantbank och Diamantbrev är att du vänder dig till Diamantbrev när du vill sälja guld och diamanter, och till Belona när du vill panta.

Beställ ett Diamantbrev

Beställ ett Diamantbrev på deras hemsida. Antingen via förmuläret eller genom att kontakta kundtjänst.

Skicka in dina värdesaker

I Diamantbrevet finns tydliga instruktioner och ett förbetalt REK. Packa ned de guld och diamanter du önskar sälja och skicka tillbaka. Allting är förbetalt.

Pengarna inom 5 minuter

Samma dag som Diamantbrev mottager ditt brev får du en värdering via SMS. Pengarna finns på ditt konto inom 5 minuter efter godkännande.

Diamantbrev & Belona

Panta eller sälja

Att veta skillnaden mellan att panta och sälja sina smycken är inte alltid så lätt. Nedan beskriver vi fördelarna med att panta respektive att sälja guld. 

Panta

Man pantar oftast föremål som man inte vill sälja, då man kanske har ett affektionellt värde i dem. När man pantar frigör man alltså pengar under en viss tid istället för att ett smycke exempelvis ligger i en byrålåda. När man väl känner att man inte är i behov av pengarna längre kan man då begära tillbaka sina smycken. Detta är ett smart sätt att både ha kvar smycken men även kunna använda sig av värdet i dem på en och samma gång.

Sälja

När man säljer ett smycke får man oftast ett högre pris jämfört med om man pantar det. Skillnaden är att man inte längre äger smycket efter det att affären mellan köpare och säljare är klar. Så vi rekommenderar att man säljer smycken som man inte längre vill ha kvar och pantar föremål som man vill ha kvar men ändå kunna använda sig av dess värde. Hos Belona pantbank kan du panta dina smycken och hos Diamantbrev säljer du dem.