fbpx

Bedömning av skick

Det ska vara enkelt att handla smycken på auktion och man ska alltid veta vad det är man köpt innan man får produkten på posten. Därför har vi nedan listat vår bedömningsskala över en produkts skick.

Skala över skick

Bedömningsskalan

För att undvika missförstånd graderas skicket på alla varor som sälj på vår hemsida utifrån en och samma skala. Nedan kan du läsa mer om vilka kriterier en vara måste uppfylla för att uppnå en viss nivå.

Skick
Förklaring

Nyskick (Restaurerad)

Varan är i grund och botten begagnad men restaurerad till nyskick. Inga spår av tidigare användning syns med undantag för märken som endast syns med lupp men inte med blotta ögat. 

Mycket bra

Varan är av mycket bra skick och har endast mindre spår av användning. Exempel på mindre spår kan vara: mindre repor eller små nagg.

Lätt begagnat

Varan är lätt begagnad och det syns att den är använd av minst en tidigare brukare. Skicket är fortfarande gott och produkten har inga funktionella defekter. 

Begagnat

Varan är begagnad och har tydliga spår av användning. Varan har dock inga funktionella defekter så länge detta inte nämns i produktens beskrivning.